"Enter"a basıp içeriğe geçin

#NeverTrustACOP25

COP25’teki eylemcilere yönelik müdahaleyi ve liderlerin iklim krizine karşı eylemsizliğini Taksim Odakule’den “Zirveye değil harekete güven” diye seslenerek eylem yaptık. Taksim Odakule’nin arka tarafında bir araya gelerek İspanya’nın ev sahipliği yaptığı BM İklim Değişikliği 25. Taraflar Konferansı’nda (COP25) iklim krizine arşı somut adımlar atılmamasını ve bunu protesto eden eylemcilere yönelik müdahaleyi protesto ettik.

11 Aralık Çarşamba günü COP25’te aktivistlerin Konferans Salonu önüne yapmak istedikleri barışçıl protestoya müdahale gerçekleşmişti. Müdahale edilen kişilerin arasında iklim için okul grevlerine çıkan yakın arkadaşlarım olan Fridays for Future(Gelecek için Cumalar) aktivistleri, sendikalar, gençlik grupları, kadın grupları, sivil toplum temsilcileri ve yerli halklardan oluşan yüzlerce kişi yer alıyordu. Müdahaleye tepki gösteren Gelecek İçin Cumalar 13 Aralık’ta COP25’i protesto etmek için küresel iklim grevi ilan etmişti. Biz de Madrid dönüşü, İstanbul’dan sesimizi yükselttik.

Yeşil Gazete’den aldığım haber şöyle: “Eylemde son olarak Türkiye’de iklim grevlerinin ilk çağrısını yapan 12 yaşındaki iklim aktivisti Atlas Sarrafoğlu konuştu. “Madrid’deki iklim değişikliği konferansında milyonlarca insanın sesini kesmek istediler. Fosil yakıt şirketleri ise içeride kaldı” diyen Sarrafoğlu, “Bu adaletsizliği ve insan haklarının ihlalini kabul edemeyiz. Haklarımız ve geleceğimiz için ayağa kalkmalıyız” dedi. Eylem, “iklimi değil sistemi değiştir”, “Zirveye değil harekete güven” sloganları ile sona erdi. “

İlk Yorumu Siz Yapın